אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

הקנדידה – פטריה אשר נמצאת במערכת העיכול ובגוף, הינה פטריה נחוצה לפעילות תקינה של מערכת העיכול. הפטריה אחראית על ספיגת חומרים ועל עיכולם. לעיתים נוצר מצב שהפטריה מתרבה יתר על המידה ויש לנקוט באמצעי זהירות ובתפריט מיוחד על מנת להשיב את הסדר הישן.

המדריך הבא יציג את דרכים טבעיות לריסון הקנדידה באמצעות תוספי תזונה צמחים ותפריט מסודר ומבוסס מחקרית. בניגוד לרפואה הקונבנציונלית אשר דוגלת בנתינת אנטיביוטיקה אשר לעיתים קרובות עושה יותר נזק מאשר תועלת (הורגת גם את אוכלוסית החיידקים הטובים אשר מרסנים את הקנדידה וחבריה) ועל כל ארחיב בהמשך.

אם אתם סובלים מסימפטומים כמו: עייפות כרונית, תשוקה למתוקים, אלרגיות למזון שלא הייתם אלרגיים אליהם, ריח רע מהפה, שכבה לבנה על הלשון, חוסר איזון הורמונלי, בעיות עיכול, גזים, יציאות לא מסודרות, מערכת חיסונים חלשה, סבוריאה, קשקשים, פטריות על העור ואו מעי רגיז.

יכול להיות שאתם סובלים מאותו חוסר איזון בפלורת המעיים, ועליכם לעזור לחיידקים הטובים להשתקם ולהתגבר על החיידקים הרעים במערכת העיכול!

*המאמר נכתב לצורך אינפורמטיבי ולהעשרת הידע בלבד ואינו מחליף טיפול רפואי על ידי גורם אשר הוסמך לכך.

תפריט לקנדידה

התפריט לא כולל תוספים וצמחים (אשר יכתבו בהמשך)

יש לדבוק בתפריט לאורך לפחות שנה על מנת לשקם את מערכת העיכול בצורה מלאה! הרבה אנשים אשר סובלים מקדידה או חוסר איזון בפלורת המעיים אשר דובקים לתפריט קנדידה מרגישים שינוי משמעותי אחרי כמה שבועות, ומרשים לעצמם לחזור לאכול לא מסודר, מה שמוביל להתדרדרות מהירה מאוד חזרה להתחלה.

זכרו כי מה שגרם לקנדידה להופיע מההתחלה הוא תפריט לא מסודר ומה ש"מאכיל" את הקנדידה הוא סוכר ואוכל מעובד, הימנעו לגמרי מהדברים הבאים:

  • סוכר מעובד בכל צורותיו
  • חטיפים מלוחים
  • בתקופה הראשונה – פירות
  • גלוטן
  • אלכוהול
  • בוטנים
  • ממרחים שיכול להיות מכילים סוכר
  • משקאות מתוקים/מיצי פירות
  • שמנים צמחיים
  • בשר אדום

השבוע הראשון – התרגלות

בדרך כלל השבוע הראשון הוא הכי קשה, אך הוא השבוע שמרגישים את השינוי המשמעותי ביותר. יש לצרוך לפחות 2-3 ליטר מים ביום על מנת לעזור לגוף לנקות את הרעלים שנוצרו בגוף. (כאשר הקנדידה מתה היא מפרישה המון רעלנים, מה שיכול להביא לתופעות לוואי לא כל כך נעימות, אל תיבהלו, זו הסיבה שחובה לצרוך המון נוזלים) הדרך הקלה ביותר לצרוך את כמויות הנוזל האלו היא להכין מרקים (שבשבוע הראשון יהיו כל מה שתאכלו!) אנא הימנעו מתבלינים שהם לא מלח ופלפל.

הכינו ציר עצמות שעשוי מבצל, שום, סלרי, קייל, מלח ועצמות בקר שתבחרו, ניתן להוסיף כרעיים ללא העור (מאחר והעור קשה לעיכול) רצוי להוסיף גם מעט ג'ינג'ר למרק או לשתות בתור תה בנפרד. הקפידו לצרוך מזונות אורגניים ובשר אורגני, מאכלים לא אורגניים יאטו את תהליך שיקום האוכלוסיה הטובה של המעיים. אכלו רק את המרק הזה עם מעט אורז במהלך הימים הראשונים של השבוע. (אורז בשמתי לבן)

לקראת סוף השבוע הוסיפו ירקות מאודים או בתנור – התרחקו ממאכלים כמו בטטה, גזר, דלעת, תפוחי אדמה וסלק שעלולים להאכיל את הקנדידה, זה השלב שהתפריט שניתן יהיה להוסיף גם דגים כמו דג דניס או בס (בכמויות קטנות).

שלושת החודשים הבאים

למרות שאתם כבר מרגישים טוב, והריח הרע הפה ירד ואתם מרגישים הרבה יותר צלולים, אל תתפתו לצאת מהדיאטה המאוד משעממת שאתם נמצאים בה, תנו לגוף את הזמן שלו להחלים ולאוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים שלכם להשתקם לחלוטין. ניתן להוסיף לתפריט גם שמן קוקוס מכבישה קרה.

כדי לעשות סדר עד לפה – הנה רשימה מדויקת של דברים שאתם יכולים לאכול בחודש הראשון – אורז בשמתי לבן, ירקות (סלרי, חסה, מלפפון, קייל, כוסברה, פטרוזיליה), בשר קל לעיכול (חזה עוף, כרעיים ללא העור, דג דניס, דג בס) בצל, שום, לימון, ג'ינגר, חמאת גהיי ושמן קוקוס.

תבלינים שאתם יכולים לאכול: כורכום, זרעי כוסברה, כמון, זרעי שומר.

עד סופה של השנה

בנוסף לתפריט שאתם דבקים בו עכשיו, התחילו לצרוך שמן קוקוס מכבישה קרה, חומץ תפוחים אורגני לא מסונן, הוסיפו כף מכל דבר לסלט.

שמן קוקוס וחומץ תפוחים הינם אנטי בקטריאלים. הם מכילים חומרים שיעזרו לכם להיפתר משאריות הקנדידה אשר דבוקות אל דפנות המעיים, החומצה הקפרילית שנמצאת בשמן קוקוס מוכחת ביכולות שלה נגד קנדידה.

חומץ תפוחים מכיל אנזימים אשר יעזרו לגוף שלכם לעכל ולסלק את שאריות הקנדידה במעיים, מעבר לכך, חומץ תפוחים עשיר מאוד במינרלים וויטמינים מקבוצת B ובחיידקים פרוביוטיים אשר יעזרו לכם להשיג חוסרי תזונה אשר נוצרו בעקבות התפריט המצומצם שאתם דבקים אליו.

התחילו לשתות מיצים ירוקים, ערבבו את המיצים עם ג'ינג'ר ולימון אשר יחזקו את הטעם של המיץ ויעזרו לנו בטיפול בקנדידה.

הנה כמה רעיונות למיצים שאתם יכולים להכין בתפריט הקנדידה שלכם:

סלרי, מלפפון, לימון וג'ינג'ר

סלרי, חסה, פטרוזיליה, מלפפון, לימון וג'ינג'ר

עשב חיטה, חסה, סלרי מלפפון, לימון וג'ינג'ר

המיצים יעזרו לכם לספוג ויטמינים במהירות וביעילות, ובמקביל יעזרו לכם לנצח את הקנדידה. הקפידו לשתות לפחות חצי ליטר של מיץ ירוק בכל יום, אם אין באפשרותכם לשתות בכל יום מיץ ירוק, שתו את המרק אשר הוזכר בתחילת התפריט.

אכתוב לכם רשימה מפורטת של הדברים שאתם יכולים להכניס (בהדרגה) חזרה לתפריט

הדברים שמותר לאכול עד סוף השנה – חזה עוף, דג דניס, דג בס, חמאת גהיי, חמאת קוקוס בכבישה קרה, שמן קוקוס בכבישה קרה, חומץ תפוחים, חסה, מלפפון, שום, בצל, ג'ינג'ר, שומר, כוסברה, פטרוזיליה, זרעי פשתן, זרעי צ'יה, עצמות בקר (ציר עצמות), בשר אדום (פחות מומלץ ועדיף להימנע) ארז בשמתי לבן, אורז יסמין לבן.

תוספי תזונה שמנים וצמחי מרפא בתהליך ריפוי הקנדידה:

במקביל לתפריט יש לצרוך גם מגוון תוספים כדי לעזור לגוף להרוג את הקנדידה, הנה מספר דברים שאתם יכולים להוסיף למסע שלכם.

שימו לב ששימוש במוצרים יכול להקל מאוד ולזרז את התהליך, אך אם אין באפשרותכם לרכוש את המוצרים הבאים מטעמים אישיים, לא חובה להוסיף אותם, אך יש לדבוק לתפריט במסירות רבה ולא לסתות ממנו! אני מאמין כי תזונה בריאה ואורך חיים בריא מביאה לחיים להיות נטולים תוספי מזון.

  • חומץ תפוחים טבעי אורגני לא מסונן עם ה"אמא" – חומץ תפוחים לא מסונן מכיל כמויות של חיידקים פרוביוטים טובים אשר עוזרים להיפתר משאריות הפטריה מהגוף, מעבר לכך, הוא מכיל כמויות רבות של מינרלים אשר נוצרים באופן טבעי ע"י חילוף החומרים של החיידקים הטובים אשר נמצאים בתוכו.
  • פרוביוטיקה – על מנת לתת לגוף מנה של חיידקים טובים, החיידקים הטובים עוזרים להילחם בחיידקים הרעים, ומורידים מהכמות שלהם בגוף. (כמות של לפחות 20 מיליארד חיידקים מ12 שרשראות שונות). באופן אישי אני משתמש בפרוביוטיקה אשר מכילה 100 מיליארד חיידקים ו34 שרשראות שונות! היא של החברה garden of life  ואני מאוד מרוצה ממנה. ניתן להשיג אותה מחו"ל. ניתן לייצר פרוביוטיקה טבעית בבית ע"י התססת ירקות, עם חומץ תפוחים ומלח בלבד! לי באופן אישי אין זמן לכן אני צורך תוסף פרוביוטיקה.
  • שמן אורגנוהאנטיביוטיקה של הטבע – 2 טיפות 3 פעמים ביום **עם האוכל** למשך שבוע בלבד. שמן האורגנו ידוע בתכונות האנטיבקטריאליות המאוד חזקות שלו, במקרה של קנדידה חריפה, ניתן להשתמש בו בשבוע הראשון של הטיפול, למרות שבאופן אישי אני לא הייתי מוסיף אותו מאחר והוא מאוד חריף ויכול לגרות את המעיים וליצור כאבים.
  • ויטמין C1000 מליגרם, 3 פעמים ביום. מחזק את המערכת החיסונים ועוזר לגוף להילחם בנגיפים ומחלות, הצורה הטובה ביותר של ויטמין C היא "לימפוזמלית", כך הגוף סופג את המירב מהויטמין. ניתן לרכוש אותו בכל חנות טבע.
  • כורכום – לצמח הכורכום תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי דלקתיות רבות, מומלץ להוסיף כורכום לתזונה או לצרוך אותו בתור תוסף.
  • תמצית זרעי אשכוליות GSEחזק מאוד בטיפול בקנדידה ובנגיפים דומים, בניגוד לאורגנו הסבירות שיגרום לגירוי נמוכה בהרבה.
  • שמן קוקוס – מכיל בתוכו חומצות שומן חיוניות אשר ימלאו את החסר בתפריט הקנדידה. שמן קוקוס מכיל חומצה קפרילית אשר ידועה בתכונות האנטיבקטריאליות החזקות מאוד שלה, ובשיקום מערכת העיכול.
  • תה ליקריץ – עלי צמח הליקריץ המיובש עוזרים לחיסול נגיפים שונים במעיים אך בעיקר עוזרים לשיקום רירית המעיים אשר נפגעת במקרה של חוסר החיידקים טובים ועודף חיידקים רעים. ניתן לקנות את התה בצורתנו הטבעית (עלים יבשים) או מוכן בתוך תיונים.
  • ציר עצמות – ציר עצמות מכיל בתוכו ג'לטין וקרטין אשר חשובים מאוד לשיקום רירית ודופן המעיים הפגועה.

 

סיכום

חוסר איזון בחיידקי המעיים היא תופעה שכיחה בעולם המערבי. נטילת תוספי אנטיביוטיקה, אכילת אוכל מרוסס, זיהום אוויר רעלנים ועוד ועוד הם הגורמים לחיסול פלורת המעיים הטובה. יש לדבוק באורך חיים בריא ודיאטה מסודרת על מנת למנוע את התפשטות הקנדידה וחיידקים אחרים אשר מסוכנים לנו ומשפיעים לרעה על אורך החיים שלנו. השיטה הטבעית דוגלת בשיטה הפוכה מן השיטה הקונבנציונלית. בניגוד לדעה המערבית הרווחת שרק אנטיביוטיקה יכולה לחסל מפגעים כגון הליקובקטר פילורי וקנדידה, הרפואה הטבעית מאמינה בחיזוק "החיילים הטובים" של מערכת העיכול, אשר ישמרו על הסדר והאיזון.

צריך לזכור כי אותם נגיפים הופכים להיות רעים רק כשהם יוצאים מאיזון ושליטה לכולנו יש אותם במערכת שלנו, וכאשר הם במידה הנכונה, הם תורמים לעיכול ופועלים בהרמוניה אחד עם השני, ועל אחראיותינו לנקוט באורך חיים אשר שומר על ההרמוניה הזו!

 

 


אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *