אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

פלפל קאיין, הוא אותו הפלפל שחלקנו משתמשים בו לתיבול האוכל שלנו, אבל מעבר לטעם החריף הידוע שלו הוא מכיל בתוכו מספר סודות, שאין ספק שלגלות אותם ולהשתמש בהם ישנו לכם את החיים מקצה לקצה. לפלפל הקאיין יש יכולת לשפר לכם את איכות החיים.

bowl-full-hot-peppers_1127-112-300x200 פלפל קאיין - Cayenne Pepper
פלפל קאיין בצורה הטבעית שלו

פלפל הקאיין משומש כבר אלפי שנים, הוא מניע את מערכות הדם והגוף לעבוד בצורה יעילה ומהירה יותר. מגיע בדרך כלל באבקה, שמן או בצורה הטבעית שלו. הרבה מאוד אנשים צורכים אותו בתור תוסף מזון באופן קבוע על מנת להנות משלל התכונות הנהדרות שלו. הפלפל יכול לעזור בעיכול מזון, הקלה על כאבי בטן ושלשולים, שיפור זרימת הדם ואפילו עזרה במצבים של אין אונות (מאחר והוא עוזר בזרימת דם)

החומר הפעיל שבו נקרא קפסיצאין והוא אותו חומר בעל תכונות נרחבות עליהם ארחיב בהמשך המאמר.

קודם כל, נתחיל מהעבודה לפלפל הקאיין, מעבר לשלל תוכנותיו, גם מכיל בתוכו ערכיים תזונתיים רבים. בניגוד לשמנים וצמחים רבים שמאבדים את הערכים התזונתיים שלהם בעקבות הייבוש והחימום, הפלפל שומר על ערכיו התזונתיים לאורך כל הדרך.

בכפית בודדת של פלפל קאיין יש:

  • 3 אחוז אשלגן
  • 5 אחוז מגנז
  • 5 אחוז ויטמין K
  • 6 אחוז ויטמין B6
  • 7 אחוז ויטמין C
  • 8 אחוז ויטמין E
  • 44 אחוז!! של ויטמין A

אחרי שעברנו על הערכים התזונתיים של הפלפל, בואו נתמקד בסגולותיו הרפואיות הרבות.

  • עוזר בירידה במשקל – מאחר ופלפל הקאיין יש תכונה של האצת זרם הדם והאצת המטבוליזם הטבעי של הגוף, קלוריות נוספות נשרפות בזכותו מידי יום באופן טבעי. בנוסף לכך, מאחר ותרגישו אנרגטיים הרבה יותר, סביר להניח שתזוזו הרבה יותר ותשחררו הרבה יותר אנרגיה מידי יום כאשר אתם מתפסים בצמח הנהדר. הוסיפו אותו לארוחת הבוקר שלכם (לעולם אל תשתמשו בו על בטן ריקה, אציין בהמשך למה) על מנת להנות ממנו לאורך כל היום.
  • משחרר כאבי פרקים וכאבי עצבי – לפלפל הקאיין תכונות הקלה על כאבים חזקה מאוד כאשר מורחים אותו ישירות על העור. מאחר והוא חריף מאוד חשוב לערבב אותו יחד עם "שמן מוליך" כמו שמן קוקוס. אפילו טיפה בודדת מספיקה על מנת להרגיש את העזרה שלה בשחרור הכאב.
  • עוזר בניקוי הגוף – ניקוי הגוף הינו מושג רחב וגדול מאוד. כאשר מדברים על ניקוי הדם (דיטוקס) והגוף בדרך כלל מדברים על שחרור חומרים מזיקים דרך מערכות הפלט של הגוף – זיעה, שתן וצואה. לפלפל הקאיין יש תכונה מאיצת זרם דם ולכן הוא מעודד ומזרז את הקצב בו הגוף מסוגל לשחרר רעלים מתוכו.
  • עוזר בכאבי ראש ומיגרנות – מחקרים רבים הראו כי לפלפל, בגלל החריפות שבתוכו, יכולת לעזור לגוף לשחרר כאבים. הגוף מרוכז בגורם "הכואב" החדש ומשחרר מהכאב הישן – כאב הראש. אתם בסך הכל מבלבלים את מערכת העצבים להתרכז בכאב החדש ולא בישן – שימו לב כי כאבי ראש בדרך כלל מגיעים ממקום מסוים ולכן חשוב מאוד לטפל בשורש הבעיה ולא להתעלם מן הבעיה.
  • מונע קרשי דם – פלפל הקאיין מונע קרישי דם בכך שהוא ממריץ את זרם הדם. המרצת זרם הדם מונעת מהצטברות קרישי דם לאורך זמן, ולכן הסיכוי לחלות במחלה הקשורה לקרישי דם (אפילו שבץ) יורד משמעותית.
  • מטפל בפסוריאזיס – כאשר תאי העור מתחלקים מהר מידי, נוצר מצב של פסוריאזיס. שכבות העור צומחות אחת על השנייה ונוצר מצב של עור אדמומי יבש ומתקלף בשכבה העליונה של העור. מחקרים הראו כי שימוש במשחה אשר הכילה כמות מזערית של שמן פלפל הקאיין, הורידו משמעותית את רמות הפסוריאזיס באזור. החוקרים מניחים שמאחר ושמן פלפל הקאיין כל כך חריף, הגברת זרם הדם לאזור (והגברת רמת כדוריות הדם הלבנות לאזור) גרמה לאזור להתרפא.
  • נלחם במחלות ויראליות – מעבר לכך שפלפל הקאיין מכיל כמות נכבדת של ויטמין C, מה שמחזק את המערכת החיסונית. בצריכה פנימית לפלפל הקאיין יכולת השמדת מזיקים ויכולות אנטיבקטריאליות מדהימות. ולכן, כאשר צורכים את הפלפל בשימוש פנימי, החומר הפעיל שבו עוזר להשמיד את המפגע במהירות.
  • נלחם בפטריות עור – נצלו את תכונותיו האנטיבקטריאליות על מנת להיפטר מפטריות אשר צומחות על העור. שמן פלפל הקאיין מעולה במריחה (לא ישירה) על פטריות רגליים בשילוב עם שמן נים, שמן לבנדר, שמן עץ הארז ושמן קוקוס.

איך להשתמבש ולבשל עם פלפל קאיין?

ניתן למצוא את הפלפל במגוון צורות, טבעיות, מיובשות, אבקה ובצורה של שמן מרוכז. ניתן להשתמש בו במגוון מתכונים לפי המתכון בו אתם מבשלים, שימו לב כי לכל צורה רמת חריפות משלה ולכן כדאי לטעום ולחוות את רמת החריפות (בזהירות) על מנת לדעת בכמה פלפל להשתמש.

במידה ואתם רוצים לבשל איתו, הדרך המומלצת ביותר להשתמש בו היא בצורה הטרייה והטבעית, בדרך הזו הוא מכיל את כל ערכיו התזונתיים. שימו לב כי במהלך הבישול הוא יכול לאבד מערכיו התזונתיים, אבל הוא לא מאבד מן החומר הפעיל שלו, אז אם אתם רוצים להשתמש בו בשביל תכונות החומר הפעיל שבו, אתם יכולים להשתמש בו ולבשל אותו כרצונכם, אך אם אתם רוצים לחוות את העושר התזונתי שלו, הקפידו לבשל אותו בצורות שלא יגרמו לו לאבד מהערכים התזונתיים שלו (אידוי או הקפצה)

הדרך הכי טובה לצרוך את שמן הפלפל היא בערבוב טיפת שמן בודדת בכוס עם מים ולימון בבוקר ממש לפני ארוחת הבוקר. בדרך הזו הגוף יאיץ את חילוף החומרים שלו לאורך כל היום וגם ישפר את יכולות העיכול שלו לאורך כל היום. האמת, שהמשקה מעט חריף, אבל מאוד טעים.

תופעות לוואי של פלפל קאיין

מאחר והפלפל מאוד עוצמתי ומרוכז, יש לו מספר תופעות לוואי והשפעות שחשוב לזכור ולהיזהר כאשר מרגישים אותם. אם צורכים יותר מידי ממנו, הרגשת חמימות במערכת העיכול הינה סימן שאולי צרכתם יותר מידי. יחד עם זאת, אם אתם מרגישים כאיבם חדים במערכת העיכול יכול להיות שאתם סובלים מקיבים פעילים! וחשוב להפסיק את הצריכה באופן מיידי וללכת למצוא את מקור הבעיה – בעולם המערבי רוב הקיבים נגרמים בגלל חיידק ההליקובקטר פילורי

מאחר ולפלפל תכונה ממריצת דם, יכולה להיות לה התנגשות עם תרופות שונות – חשוב להתייעץ עם מומחה לפני השימוש. 

לסיכום

לפלפל הקאיין מגוון רחב של תכונות טובות. אך גם חשוב להשתמש בו בזהירות מספקת מאחר והוא מאוד חריף וחזק, ולהכניס אותו לחיי היום יום בהדרגה אם אתם לא רגילים לאכול חריף!

  • הוא מכיל מגוון ערכים תזונתיים
  • הוא אנטיבקטיראלי נהדר
  • הוא טוב לשימוש חיצוני ופנימי כאחד

 


אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *