אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

כאשר פלורת המעיים בריאה ובעלת שפע חיידקים טובים סביר להניח שהאדם יהיה בריא. בעולם המתועש שלנו, מגוון רחב של גורמים משפיעים לרעה על פלורת המעיים ולכן חשוב לצרוך מאכלים פורביוטים (כמו להכין יוגורט, חמוצים, קמבוצ'ה ועוד) כדי להחזיר את החיידקים הטובים חזרה.

  • אנטיביוטיקה – לאנטיביוטיקה השפעה רעה מאוד על מערכת העיכול. אנטיביוטיקה הינה מעין "פצצת אטום" שמחסלת גם את המפגע לשמו היא נלקחת, אך גם חלק ניכר מאוכלוסיות החיידקים הטובים של האדם. אין פלא שלאחר טיפול אנטיביוטי אנטנסיבי, בדרך כל אנשים סובלים ממגוון רחב של תופעות לוואי כמו קנדידה, אקזמה של העור, בעיות עיכול ומעי רגיז למשך תקופה לא מבוטלת.
  • ריסוס והדברה – הרעלים הרבים שנמצאים היום במזון שלנו מזיקים לחיידקי המעיים, חשוב להימנע כמה שיותר מאוכל מרוסס ולאכול מזון אורגני, למרות שבימינו מאוד קשה ואפילו לא אפשרי להימנע לחלוטין מריסוס והדברה.
  • תזונה – חיידקי המעיים הטובים נלחמים בחיידקים רעים כל הזמן. כאשר אתם אוכלים סוכר, בצק לבן ופחמימות ריקות, אתם למעשה מתדלקים את החיידקים הרעים. פלורת המעיים הטובה ניזונה מסיבים תזונתיים.

במתכון הבא אסביר איך להכין יוגורט חלבי או יוגורט טבעוני שעשיר בחיידקים פרוביוטים. אני ממליץ להכניס יוגורט לתזונה שלכם בכל צורה שהיא מידי יום. כשאני אומר יוגורט אני לא מתכוון ליוגורט המתועש והמלא סוכר שקונים בסופר, אני מדבר על יוגורט שהכנתם בעצמכם! הדרך להכין יוגורט היא פשוטה מאוד, ואחרי הפעם הראשונה תוכלו להשתמש באותו יוגורט על מנת לזרז את התהליך של הפעם הבאה!

מומלץ לשלב את היוגורט עם נטילת פרוביוטיקה איכותית מידי יום.
IMG_0541-225x300 מתכון | יוגורט פרוביוטי לשיקום פלורת המעיים
יוגורט פרוביוטי עם גרנולה

מה צריך?

  • פרוביוטיקה / יוגורט שכבר מכיל חיידקים (מומלץ לקנות פרוביוטיקה איכותית עם כמה שיותר שרשראות של סוגי חיידקים שונים).
  • צנצנת זכוכית עם מכסה.
  • מד-חום.
  • חלב עיזים שמן / חלב קשיו (200 גרם קשיו וליטר מים בבלנדר).
  • סיר גדול ממתכת.

השלב הראשון – חממו את החלב ל85 מעלות.

חימום החלב הוא שלב קריטי בתהליך. על מנת להרוג את כל החיידקים הרעים בחלב ולמנוע תרבית של חיידקים מזיקים חשוב להרתיח את החלב. ערבבו את התערובת עד שתגיע ל85 מעלות, אל תתנו לה לבעבע ולהירתח.

השלב השני – תנו לו להתקרר.

תנו לחלב להתקרר ל39 מעלות. הדרך הזריזה ביותר לכך היא לשים את הסיר במים קרים. ערבבו את החלב עד שהמדחום מצביע על הטמפרטורה הנכונה. בשלב הזה אתם יכולים לפתוח כמה קפסולות של פרוביוטיקה ולהמשיך לערבב. החום והסביבה יקלטו את החיידקים ותהליך התסיסה יתחיל.

השלב השלישי – הפרוביוטיקה.

הפרוביוטיקה היא המרכיב החשוב ביותר בהכנת יוגורט ביתי. פרוביוטיקה טובה ואיכותית תמנע רבייה של חיידקים רעים בסיר בדיוק באותה הצורה שהיא עובדת במעיים.

השלב האחרון – תנו לזמן לעשות את שלו.

קחו את כלי הזכוכית ונקו אותו היטב עם מים רותחים. שפכו את התכולה אל תוך הכלי כאשר אתם נותנים למרווח מכובד להישאר הין היוגורט למכסה. כדי לזרז את התהליך, מומלץ להשאיר את הכלי באזור שהטמפרטורה שלו הינה 35-40 מעלות (בדומה לגוף האדם). במידה ובחרתם לשים את היוגורט שלכם תחת נורה מחממת, או שפשוט השארתם את הצנצנת במים חמימים, קחו בחשבון שהיוגורט שלכם יהיה מוכן כבר בתוך 3 שעות. במידה ולא, היוגורט יהיה מוכן בתוך 8-10 שעות. כדי לעצור את תהליך התסיסה, פשוט שימו את היוגורט במקרר, שם הוא ישאר ללפחות שבועיים שלושה!

אל תאכלו את כל היוגורט, שמרו קצת מהיוגורט לפעם הבאה שאתם מכינים יוגורט. הכמות הקטנה הזו היא מה שתתחיל את התסיסה הפרוביוטית למנה הבאה

מומלץ להוסיף סטיביה ליוגורט כדי להמתיק אותו ללא סוכר. פירות כמו: אוכמניות, תפוחים ירוקים ודומדמניות הן דרכים מעולות להמתיק את היוגורט ולהשאיר את תכולת הסוכר הנמוכה שלו. במידה ואתם רוצים בטיפול לקנדידה ואתם אוכלים יוגורט כדי לשקם את פלורת המעיים, מומלץ להוסיף גם קינמון שידוע בתכונה המחסלת קנדידה שלו.

בתאבון!


אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *