אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

חמוצים, יותר בריאים ממה שחשבתם! מעבר לכך שהם טעימים מאוד, לחמוצים יש מגוון תכונות בריאותיות מדהימות. חלק גדול מהתכונות הבריאותיות מגיע בעיקר משפע החיידקים הטובים שנמצאים בחמוצים. חיידקים המייצרים חומצה לקטית שהיא קריטית לפעילות תקינה של מערכת העיכול ואיזון של רמת החומציות במעיים. במאמר הבא אתן כמה מתכונים לחמוצים בסיסיים שכולם אוהבים ואסביר בעיקר מדוע צריכת אוכל מותסס כל כך חשובה לנו?

מאכלים מותססים הם מאכלים שעברו תהליך של דגירה של חיידקים לקטיים אשר הם סוג של בקטריה שניזונה מסוכר וסיבים ומזונות שונים. התהליך משמר את המזון, יוצר אנזימים, ויטמיני בי וחומצות שומן מסוג אומגה 3, ומגוון רחב מאוד של חיידקים פרוביוטיים.

במערכת העיכול קיים מאזן בין חיידקים טובים לרעים. מי מאיתנו לא חווה סוג של פטריה או מחלה כזו או אחרת הקשורה לזיהום חיידקי במהלך החיים. לחיידקים במערכת העיכול שלנו חלק נכבד מהמערך החיסוני של הגוף. למעלה מ80% מהמערכת החיסונים מתבסס בכלל על החיידקים שבמעיים. החיידקים הטובים הורגים חיידקים רעים כמו את הקנדידה ואת ההליקובקטר פילורי – הגורמים העיקריים לבעיות במערכת העיכול בעולם המערבי.

 

IMG_0559-225x300 איך להכין חמוצים? פרוביוטיקה טבעית בבית
חמוצים ביתיים שהכנתי בבית

 

אז למה כדאי כל כך לאכול חמוצים?

פרוביוטיקה – כפי שציינתי, לפרוביוטיקה במערכת העיכול אחוז נכבד ממערכת העיכול שלנו. החיידקים בחמוצים דואגים לשמור עלינו מפני וירוסים נגיפים ופטריות במערכת העיכול ובכלל.

אנזימים עוזרים לספיגת האוכל – חמוצים מכילים אנזימים אשר עוזרים בעיכול המזון. לכן מומלץ לשלב חמוצים במנות רגילות אשר מכילות דברים שקשים לעיכול, כמו סלטים ירקות או מנות בשריות.

חמוצים זה זול – להכין חמוצים זה זול, טעים ובעיקר נשמר הרבה זמן במקרר! חמוצים יכולים להישאר בקירור כמעט חודש ולעיתים יותר! ניתן להשתמש בנוזל של החמוצים על מנת לזרז את התהליך של המנה הבאה.

מתכון זריז לחמוצים

כשאבא שלי היה קטן, היה לו עסק לתבלינים בלב רמת גן. העסק העביר דרכו מגוון רחב של תבלינים ותרבויות שונות שכולם סוכמו בסופו של דבר בצנצנות החמוצים הנהדרות שהוא היה עושה לי בילדות. בדרך כלל, המתכון היה פשוט למדי וכלל בתוכו:

  • מלפפונים, לפת, שום, כרוב, שמיר, פלפל חריך בודד, כף חומץ תפוחים, חצי כפית סוכר, חצי כפית קארי צהוב, קולורבי, שומר וגבעולי סלרי חתוכים.

אופן הכנת החמוצים

קחו צנצנת זכוכית ריקה בעלת מכסה חזק ועקרו אותה באמצעות מים רותחים, זאת על מנת למנוע התרבות של עובש בצנצנת. הוסיפו את כל המרכיבים לפי הכמויות שאתם אוהבים. היחסים בין הירקות יכולים להשתנות לפי מה שאתם אוהבים, לאט לאט תמצאו את היחס הנכון שמתאים לכם. השאירו את הצנצנת על המדף עד שתתחילו לראות תסיסה ובועות בתוך הצנצנת. מידי יום ניתן לפתוח ולסגור על מנת לתת לצנצנת "לגהק" ולמנוע מצב שהגזים והתסיסה סודקים את הצנצנת!

בתאבון!

IMG_0557-1-225x300 איך להכין חמוצים? פרוביוטיקה טבעית בבית
חמוצים חריפים עם פלפל בצל ושום

 

 

 


אהבתם? חושבים שהמידע יעזור לאחד החברים שלכם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *